DZIEŃ DATA ŚNIADANIE

I DANIE

  II DANIE

PODWIECZOREK

KOLACJA

PON. 20.09.2021 Jogurt naturalny z granolą i musem z truskawek, chleb pełnoziarnisty, serek kozi, masło 82%,, ogórek zielony, pomidor koktajlowy, herbata rooibos A: 1,7 Rosół z makaronem A: 1,3,9 Gulasz z szynki, kasza jaglana, ogórek kiszony, kompot/woda niegazowana A:1,7 Gruszka, talarki jaglano-kukurydziane Bułka kajzerka, pasta z soczewicy, masło 82%, świeże warzywa do wyboru A:1,7
WT. 21.09.2021 Chleb razowy, wędlina z indyka bez konserwantów, masło 82% ogórek zielony, sałata, herbata owocowa A: 1,7 Zupa krupnik na wywarze mięsnym A: 1,9 Pierogi ruskie z masełkiem, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Smoothie bananowo-malinowe z nasionami chia, nektarynka Pieczywo chrupkie, ekologiczny krem orzechowo-czekoladowy A:1,7
ŚR. 22.09.2021 Jajecznica, bułka wrocławska, masło 82%, rzodkiewka, szczypiorek, herbata miętowa, kakao A: 1,3,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Sznycel drobiowy, ziemniaki, sałata lodowa z sosem winegret, kompot/woda niegazowana A:1,3,7 Ślimaczki z passatą pomidorową i ziołami – własny wyrób, śliwka A:1,3,7 Chleb, wędlina bez konserwantów, pomidor koktajlowy A:1,7
CZW. 23.09.2021 Jaglanka z jabłkiem i cynamonem, bułeczka maślana, masło 82%, dżemy owocowe 100% , herbata z cytryną A: 1,7 Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Parówka z szynki 100% w cieśnie drożdżowym, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Ciasto – wyrób własny, winogron A:1,3,7 Chleb razowy caprese ze świeżą bazylią A: 1,7
PT. 24.09.2021 Kajzerka, masło 82%, twarożek z jogurtem naturalnym, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, herbata owocowa A:1,7 Żurek A: 1,7,9 Ryż z musem truskawkowym, kompot, woda niegazowana A:7 Banan, ogórek zielony i papryka do chrupania Bułka żytnia, kabanos drobiowy, rzodkiewka A:1,7