DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 14.10.2019 Owsianka z prażonym jabłkiem i rodzynkami,  masło 82%, bułka poznańska, jajecznica, szczypiorek, pomidorki koktajlowe herbata miętowa A: 1,3,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A:7,9 Rozgrzewający gulasz z jesiennych warzyw z szynką wieprzową, kasza jaglana na sypko, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Smoothie z owoców jagodowych (malina, truskawka, porzeczka) z nasionami chia, śliwka Rogal maślany z dżemem  100%  A: 1,7
WT. 15.10.2019 Chleb pełnoziarnisty, masło 82%, wędlina bez konserwantów, ogórek zielony, papryka, kiełki, herbata owocowa, kawa inka A: 1,7 Zupa krupnik  z zieleniną na wywarze mięsnym A: 1,9 Pierogi ruskie z masełkiem i śmietaną, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Sok jednodniowy tłoczony na zimno, warzywa do chrupania Bułka żytnia, ser żółty, pomidor malinowy A:1,7
ŚR. 16.10.2019 Bułka kajzerka, parówki z szynki na gorąco, masło 82%, ketchup, herbata czarna A:1,7 Zupa dyniowa A:1,7 Filet z miruny, ziemniaczki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/ woda niegazowana A:1,3,4,7 Gruszka, koszyczek z bakaliami A:12 Pieczywo z masłem orzechowym (bez cukru i soli) A: 1,5,7
CZW. 17.10.2019 Płatki kukurydziane na mleku, bułka grahamka, masło 82%, ser gouda, świeże warzywa do wyboru, herbata rooibos, A:1,7 Zupa pomidorowa z zieleniną A: 1,7,9 Curry z indyka z ryżem jaśminowym na sypko, kompot/ woda niegazowana A:1,7 Ciasto – wyrób własny, winogron A:1,3,7 Pumpernikiel z gzikiem, ogórek zielony A:1,7
PT.

 

18.10.2019 Jogurt naturalny z granolą owocową i musem malinowym, bułka żytnia, masło 82%, wędlina drobiowa, sałata zielona, ogórek, rzodkiewka,  herbata owocowa A: 1,7 Żurek z białą kiełbasą A: 1,7,9 Bananowe placuszki-racuszki z pudrem, kompot, woda niegazowana A:1,3,7 Jabłko, wafle ryżowe naturalne Chleb słonecznikowy, jajko gotowane, rukola A: 1,3,7