DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 15.10.2018 Bułka kajzerka, masło 82%, dżemy owocowe 100%, kakao na mleku sojowym, herbata owocowa A: 1,7 Zupa minestrone A:1,7,9 Pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienna , surówka z marchewki/ kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Banan, podpłomyki bez cukru A:1 Chleb żytni 100%, masło i kabanos drobiowy A: 1,7
WT. 16.10.2018 Jaglanka z gruszką i prażonymi płatkami migdałowymi, chleb razowy, masło 82%, jajko gotowane, roszponka, herbata z cytryną A:1,3,7 Zupa porowa A:7,9 Makaron z serem A: 1,3,7 Jabłko, koszyczek z bakaliami  A:12 Chleb pytlowy, sałatka jarzynowa A: 1,3,7
ŚR.

 

 

17.10.2018 Bułka graham, masło 82%, szynka wiejska, sałata rzymska, rzodkiewka,  herbata owocowa, kakao A: 1,7 Zupa krupnik na wywarze mięsnym A:1,9 Filet z dorsza, ziemniaki, surówka z kiszonego ogórka i papryki, kompot/woda niegazowana A: 1,4,7 Smoothie truskawkowo – bananowy z chia – własny wyrób, pomarańcza Chleb firmowy, gzik ze szczypiorkiem A: 1,7
CZW. 18.10.2018 Chleb pradawny , masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, herbata rooibos, kawa inka A: 1,7 Zupa pomidorowa z zieleniną A: 1,3,7,9 Gulasz z szynki, ziemniaczki z koperkiem, buraczki z chrzanem, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Ciasto – wyrób własny, winogron  A:1,3,7 Bułka wrocławska, naturalne masło orzechowe A: 8
PT.

 

19.10.2018 Bułka poznańska, parówki z szynki na gorąco, masło 82%, ketchup, herbata czarna A:1,7 Zupa pełna warzyw  z kurczakiem  A:1,7,9 Ryż z jabłkami i cynamonem, kompot/woda niegazowana A:1,7 Muffinki dyniowe bez cukru, kisiel owocowy – własny wyrób A:1,3,7 Chleb razowy, sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą  A:1,7