DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 16.11.2020 Jajecznica, bułka wrocławska, masło 82%, szczypiorek, ogórek zielony, herbata owocowa, kakao A: 1,3,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Rozgrzewające curry z indyka z marchewką, ryż na sypko, kompot/ woda niegazowana A:1,7 Mandarynka, wafle ryżowe Chleb dyniowy, ser gouda, pomidorki koktajlowe A:1,7
WT. 17.11.2020 Płatki kukurydziane, chleb sojowy, masło 82%, wędlina bez konserwantów, świeże warzywa do wyboru, herbata z cytryną A: 1,7 Zupa z czerwonej soczewicy z na wywarze mięsnym A:9 Kopytka z bułką tartą, surówka z selera i pomarańczy, kompot/woda niegazowana A:1,3,7 Gruszka, nasiona, pestki i orzechy do chrupania A: 8 Bulka poznańska, kabanos 100% A: 1,7
ŚR. 18.11.2020 Owsianka z jabłkiem i cynamonem, kajzerka, masło 82%, twarożek z jogurtem naturalnym, szczypiorek, pomidor koktajlowy, herbata miętowa A:1,7 Zupa krupnik na wywarze mięsnym A: 1,9 Miruna nowozelandzka, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/woda niegazowana A:1,4,7 Bułeczka drożdżowa, banan A:1,3,7 Chleb słonecznikowy, wędlina drobiowa, ogórek zielony A:1,7
CZW. 19.11.2020 Puszyste pancakesy z musem malinowym, herbata rooibos, kakao na mleku owsianym A:1,3,7 Zupa z dyni z prażonymi pestkami A:7,9 Gulasz z szynki, kasza jaglana, buraczki z chrzanem, kompot/woda niegazowana A:1,7 Ciasto – wyrób własny, winogron A:1,3,7 Bułka wrocławska, caprese ze świeżą bazylią A: 1,7
PT.

 

20.11.2020 Chleb, parówki z szynki na gorąco, ogórek i papryka w słupkach, masło 82%, ketchup, herbata czarna A:1,7 Zupa pomidorowa z zieleniną A: 1,3,7,9 Bułki na parze z musem jogurtowo-truskawkowym, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Jabłko, koszyczek z bakaliami A:12 Chleb żytni, gzik ze szczypiorkiem A:1,7