DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 18.11.2019 Płatki kukurydziane, caprese – klasyczna sałatka z mozzarelli i pomidorów, świeża bazylia, bułka wrocławska, masło 82%, herbata z cytryną, kakao A:1,7 Rosół z makaronem A: 1,3,7,9 Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot/woda niegazowana A:1, 7 Mandarynka, koszyczek z bakaliami A:12 Chleb dyniowy, masło, świeże warzywa do wyboru A:1,7
WT. 19.11.2019 Bułka maślana, masło 82%, dżemy owocowe 100% , herbata miętowa, inka na mleku sojowym A:1,7 Zupa z dyni A:7,9 Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Sok jednodniowy tłoczony na zimno,  jabłko Bułka graham, ser żółty, ogórek kiszony, sałata rzymska A:1,7
ŚR. 20.11.2019 Jogurt naturalny z granolą owocową i musem malinowym, chleb orkiszowy, masło 82%, wędlina z indyka, sałata zielona, ogórek zielony, rzodkiewka,  herbata owocowa A: 1,7 Zupa z kalarepy z koperkiem A:,9 Sandacz na szpinaku, ziemniaki z koperkiem, kompot/ woda niegazowana  A: 1,4,7 Galaretka owocowa- własny wyrób, warzywa słupki do chrupania Chleb sojowy, kabanos drobiowy, papryka słupki  A:1,7
CZW. 21.11.2019 Puszysty omlet z bananem i nasionami chia, herbata owocowa, kakao A:1,3,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Gulasz z szynki, makaron świderki, surówka Colesław, kompot/woda niegazowana A:1,3,7 Ciasto – własny wyrób, gruszka A:1,3,7 Pieczywo chrupkie, serek kremowy, ogórek, pomidor koktajlowy A:1,7
PT.

 

22.11.2019 Bułka kajzerka, parówki z szynki na gorąco, masło 82%, ketchup, herbata czarna z cytryną A:1,7 Kapuśniaczek A:1,7,9 Naleśniki z serem i dżemem, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Banan, mix orzechów do chrupania A:8 Chleb gryczany, wędlina bez konserwantów,  świeże warzywa do wyboru A: 1,7