DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 24.06.2019 Owsianka ze świeżymi owocami sezonowymi, chleb dyniowy, masło 82%, ser gouda, ogórek zielony, sałata, herbata Rooibos, A: 1,7 Barszcz ukraiński z jajkiem  A: 1,7,9 Pierś z kurczaka po parysku, ziemniaki z koperkiem, kalafior na parze z bułką tartą, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Zielone smoothie z bananem, jabłkiem i jarmużem, nektarynka Pan con tomate – hiszpańskie tosty A:1,7
WT. 25.06.2019 Chleb razowy,  masło 82%, wędlina bez konserwantów, świeże warzywa do wyboru, herbata czarna, kakao A:1,7 Żurek z białą kiełbasą A: 1,7,9 Placki ziemniaczane z sosem jogurtowo-koperkowym/ kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Arbuz, wafle ryżowe z nasionami Chałka drożdżowa z dżemem  100%  A: 1,7
ŚR. 26.06.2019 Bułka kajzerka, masło 82%, pasztet pieczony, ogórek kiszony, kiełki, herbata miętowa A:1,7 Zupa krupnik  z ziemniakami na wywarze mięsnym A: 1,7,9 Naleśniki z serem i borówkami, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Jabłko, koszyczek z bakaliami  A:12 Chleb żytni z polędwicą sopocką, pomidor koktajlowy A:1,7
CZW. 27.06.2019 Jogurt naturalny z granolą owocową i musem malinowym,  masło 82%, chleb orkiszowy, pasta twarożkowo- jajeczna,  szczypiorek,  herbata owocowa A: 1,3,7 Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną A: 1,3,7,9 Kasza jaglana, gulasz z szynki, surówka z młodej kapusty, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Ciasto – wyrób własny, świeże truskawki A:1,3,7 Bułka grahamka, naturalne masło orzechowe A:5
PT.

 

28.06.2019 Płatki kukurydziane na mleku sojowym, bułka pełnoziarnista, masło 82%, wędlina drobiowa,  ogórek zielony, sałata, herbata z cytryną A: 1,7 Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsnym A:1,7 Kotleciki jajeczne ze szczypiorkiem, ziemniaczki z koperkiem, mizeria, kompot/ woda niegazowana  A:1,3,7 Kisiel owocowy – własny wyrób, banan Bułka wrocławska, ser żółty, papryka kolorowa A:1,7