DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 15.04.2019 Pumpernikiel + pieczywo wasa żytnie, masło 82%,  serek bez laktozy, rzodkiewka, ogórek, pomidor koktajlowy, szczypiorek, herbata miętowa A:1,7 Zupa z kalarepki na wywarze warzywnym A:7,9 Kotleciki jajeczne z dodatkiem  szczypiorku, ziemniaki z koperkiem, surówka colesław, kompot/ woda niegazowana A:1,3,7 Jabłko, koszyczek z bakaliami  A:12 Bułka wrocławska,  pasztet pieczony, papryka A: 1,7
WT. 16.04.2019 Jogurt naturalny z granolą owocową, chleb pełnoziarnisty, masło 82%, ser żółty, sałata zielona, rzodkiewka, herbata owocowa A: 1,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A: 7,9 Gulasz z szynki, kasza jaglana, buraczki, kompot/woda niegazowana A:1,7 Sok jednodniowy tłoczony na zimno, warzywa do chrupania Rogal maślany, dżem truskawkowy 100%  A: 1,7
ŚR. 17.04.2019 Bułka kajzerka,  masło 82%, wędlina bez konserwantów, świeże warzywa do wyboru, herbata czarna, kawa zbożowa na mleku sojowym A:1,7 Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsnym A:1,7,9 Makaron penne z pesto szpinakowo-bazyliowym i parmezanem, kompot/ woda niegazowana  A: 1,3,7 Smoothie bananowo-truskawkowe z nasionami chia, mandarynka Chleb gryczany z gzikiem,  szczypiorek A:1,7
CZW.
PT.