DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 19.08.2019 Jogurt naturalny z granolą owocową i musem truskawkowym,  masło 82%, chleb orkiszowy, pasta twarożkowo- jajeczna,  szczypiorek,  herbata miętowa A: 1,3,7 Letni barszcz ukraiński A: 1,7,9 Gulasz warzywny (papryka, marchewka, cukinia, pomidory) z szynką wieprzową, kasza jęczmienna na sypko, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Brzoskwinia, koszyczek z bakaliami A:12 Chałka drożdżowa z dżemem 100%  A: 1,7
WT. 20.08.2019 Chleb pełnoziarnisty, masło 82%, wędlina bez konserwantów, świeże warzywa do wyboru,  herbata owocowa, kawa inka A: 1,7 Zupa krupnik  z pęczakiem na wywarze mięsnym A: 1,9 Pierogi ruskie z masełkiem i śmietaną, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Warzywa słupki do chrupania, śliwka Sałatka z kaszą kuskus, pomidorkami, ogórkami i oliwą, pieczywo chrupkie wasa A:1,7
ŚR. 21.08.2019 Bułka kajzerka, parówki z szynki na gorąco, masło 82%, ketchup, herbata czarna A:1,7 Zupa brokułowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Filet z miruny, ziemniaczki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/ woda niegazowana A:1,3,4,7 Koktajl banan – czarna porzeczka z jarmużem i siemieniem lnianym -własny wyrób, jabłko Pieczywo z masłem orzechowym (bez cukru i soli) A: 1,5,7
CZW. 22.08.2019 Kasza jaglana z gruszką, bułka graham, masło 82%, ser gouda, roszponka, pomidory koktajlowe, herbata rooibos, A:1,7 Zupa pomidorowa z zieleniną A: 1,7,9 Potrawka z kurczaka z groszkiem i marchewką, ryż jaśminowy na sypko, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Ciasto śliwkowe – wyrób własny, arbuz A:1,3,7 Pumpernikiel z pastą z awokado, ogórek zielony A:1,7
PT.

 

23.08.2019 Bułka żytnia, masło 82%, twarożek z jogurtem naturalnym, sałata zielona, szczypiorek, rzodkiewka,  herbata owocowa A: 1,7 Żurek z białą kiełbasą A: 1,7,9 Pieczone kotlety jajeczno-kalafiorowe z koperkiem, ziemniaki, mizeria,  kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Kisiel – własny wyrób, wafle ryżowe z nasionami Chleb słonecznikowy, szynka gotowana, rukola A: 1,7