DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 09.03.2020 Jaglanka z gruszką i płatkami migdałowymi na mleku sojowym, bułka kajzerka, masło 82%,, ser żółty, papryka, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną A:1,7 Zupa pomidorowa z zieleniną A: 1,3,7,9 Kotlet schabowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, mizeria, kompot/woda niegazowana A:1,3,7 Smoothie z owoców jagodowych (malina, truskawka, porzeczka), mandarynka Chleb żytni, gzik ze szczypiorkiem   A:1,7
WT. 10.03.2020 Jajecznica, bułka wrocławska, masło 82%, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata miętowa, kakao A: 1,3,7 Zupa jarzynowa z zieleniną A:1,9 Makaron spaghetti z sosem bolognese, kompot/woda niegazowana  A: 1,3,7 Sok jednodniowy 100% tłoczony na zimno, wafle ryżowe Chleb pełnoziarnisty, masło i kabanos drobiowy 100%  A: 1,7
ŚR. 11.03.2020 Chleb razowy, masło 82%, wędlina bez konserwantów, pomidor koktajlowy, sałata rzymska, kiełki, herbata owocowa, kawa inka A: 1,7 Zupa fasolowa z zieleniną A: 1,9 Ryż z musem truskawkowym, kompot, woda niegazowana A:7 Gruszka, budyń czekoladowy – własny wyrób A:1,7 Bułka żytnia z kozim serkiem i ogórkiem zielonym A:1,7
CZW. 12.03.2020 Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka maślana, masło 82%, dżemy owocowe 100% , herbata z cytryną A: 1,7 Zupa z kalarepy z koperkiem A:9 Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Ciasto – wyrób własny, winogron A:1,3,7 Chleb sojowy, pasztet pieczony, pomidor A:1,7
PT.

 

13.03.2020 Bułka żytnia, masło 82%, wędlina z indyka, ogórek zielony,  sałata, kiełki, herbata owocowa, kakao A: 1,7 Zupa krupnik  z pęczakiem na wywarze mięsnym A: 1,9 Kotleciki rybne z miruny  ze szczypiorkiem, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/woda niegazowana  A:1,3,4,7 Sałatka owocowa, chrupki kukurydziane Chleb orkiszowy, masło 82%, świeże warzywa do wyboru A: 1,7