DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 21.09.2020 Jaglanka z bananem i prażonymi orzechami, bułeczka maślana, masło 82%, dżemy owocowe 100%, herbata z cytryną A: 1,7 Zupa pomidorowa z zieleniną A: 1,3,7,9 Filet z kurczaka po parysku, ziemniaczki z koperkiem, mizeria, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Gotowana kukurydza, śliwka Chleb zwykły, masło 82%, ser gouda, ogórek, rzodkiewka A: 1,7
WT. 22.09.2020 Chleb orkiszowy, masło 82%, wędlina bez konserwantów, świeże warzywa do wyboru, herbata miętowa, kakao A:1,7 Zupa pełna warzyw z kurczakiem A:7,9 Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami i cynamonem, kompot/ woda niegazowana A:1,7 Banan, marchewka, ogórek i papryka kolorowa do chrupania Pieczywo chrupkie, ekologiczny krem orzechowo-czekoladowy A:1,7
ŚR. 23.09.2020 Chleb słonecznikowy, masło 82%, twarożek z jogurtem naturalnym, szczypiorek, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, herbata owocowa A:1,7 Zupa z kalarepy z koperkiem A:,9 Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Chałka drożdżowa, winogron A:1,7 Bułka wrocławska z dżemem 100% A:1,7
CZW. 24.09.2020 Jogurt naturalny z granolą i musem z malin, jajecznica, bułka kajzerka, masło 82%, szczypiorek, ogórek zielony, herbata rooibos A: 1,3,7 Zupa brokułowa na wywarze warzywnym A:7,9 Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki z chrzanem, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Ciasto – wyrób własny, jabłko A:1,3,7 Pieczywo mieszane z kozim serem, rzodkiewka A:1,7
PT.

 

25.09.2020 Tosty z szynką i serem, ketchup, warzywa słupki do chrupania, herbata owocowa, kawa inka A:1,7 Zupa z czerwonej soczewicy z na wywarze mięsnym A:9 Bułki na parze z musem jogurtowo-truskawkowym, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Gruszka, nasiona i orzechy do chrupania A:8 Bułka poznańska, wędlina drobiowa, ogórek kiszony A:1,7