DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 17.12.2018 Jogurt naturalny z granolą owocową i musem z truskawek, chleb wieloziarnisty, masło 82%, ser żółty, sałata zielona, herbata z cytryną A: 1,7 Zupa brokułowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Makaron farfalle z indykiem w sosie curry, kompot/ woda niegazowana A:1,3,7 Jabłko, koszyczek z bakaliami  A:12 Bułka maślana z masłem orzechowym (bez cukru i soli) A: 1,5,7
WT. 18.12.2018 Bułka graham, masło 82%, twarożek półtłusty ze szczypiorkiem, ogórek zielony, rzodkiewka,  herbata owocowa, kakao na mleku ryżowym A: 1,7 Zupa pomidorowa z zieleniną  A: 1,3,7,9 Filet z kurczaka (z pieca) na szpinaku z parmezanem, ziemniaczki z koperkiem, kompot/ woda niegazowana  A:1,7 Smoothie zielone z jarmużem i nasionami chia, wafle ryżowe Pasta jajeczna z avocado i kiełkami, bułka żytnia A:1,3,7
ŚR. 19.20.2018 Owsianka z jabłkiem i cynamonem, chleb  razowy, masło 82%, wędlina,  świeże warzywa do wyboru, herbata miętowa A: 1,7 Zupa krupnik z pęczakiem wywarze mięsnym A: 1,7,9 Świąteczna rybka po grecku, ziemniaki, kompot/ woda niegazowana A:1,4,7 Kisiel z czarnej porzeczki – własny wyrób, gruszka Chleb firmowy, sałatka jarzynowa A: 1,3,7
CZW. 20.12.2018 Bułka kajzerka, masło 82%, jajko na twardo, pomidor koktajlowy, roszponka, kakao, herbata rooibos A: 1,3,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A: 7,9 Schab ze śliwką, kasza jęczmienna, ćwikła z chrzanem/ kompot/ woda niegazowana A:1,7 Sernik z makiem- własny wyrób, kalarepa do chrupania  A:1,3,7 Chleb dyniowy z gzikiem, rzodkiewka A:1,7
PT.

 

21.12.2018 Bułka pełnoziarnista, masło 82%, pasztet pieczony, ogórek, sałata rzymska, herbata z cytryną, kawa inka na mleku sojowym A:1,7 Barszcz czerwony do picia  A: 9 Naleśniki z dżemem, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Pomarańcza, podpłomyki bez cukru Chleb razowy, kabanos drobiowy  A:1,7