DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 20.01.2020 Płatki kukurydziane na mleku, chleb wieloziarnisty, masło 82%, ser żółty, rzodkiewka, sałata, ogórek zielony, herbata rooibos A: 1,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A: 7,9 Pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty, kompot, woda niegazowana A:1,3,7 Budyń czekoladowy – własny wyrób, mandarynka A:1,7 Chleb żytni, gzik ze szczypiorkiem A:1,7
WT. 21.01.2020 Bułka maślana, masło 82%, dżemy owocowe 100% , herbata miętowa, kakao na mleku sojowym A:1,7 Zupa pełna warzyw  z kurczakiem  A:1,7,9 Rissoto z warzywami na parze (brokuł, kalafior, marchewka), kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Sok jednodniowy tłoczony na zimno, jabłko Chleb dyniowy, ser żółty, papryka kolorowa A: 1,7
ŚR. 22.01.2020 Ryżanka z malinami na gorąco, bułka żytnia, masło 82%, wędlina z indyka,  ogórek zielony, sałata, kiełki, herbata owocowa A: 1,7 Zupa krupnik  z pęczakiem na wywarze mięsnym A: 1,9 Łosoś z pieca, ziemniaczki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/ woda niegazowana A:4,7 Mini andruty bez cukru do chrupania, banan A:1,7 Pieczywo chrupkie pełnoziarniste z masłem orzechowym 100%  (bez soli i cukru) A:1,7
CZW. 23.01.2020 Bananowa jaglanka z żurawiną, masło 82%, bułka kajzerka, twarożek z  jogurtem naturalnym,  szczypiorek, pomidor koktajlowy,  herbata z cytryną A: 1,7 Rosół z makaronem A: 1,3,7,9 Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot/woda niegazowana A:1, 7 Gofry – własny wyrób,  gruszka  A:1,3,7 Chleb razowy, kiełbasa krakowska, warzywa słupki A:7
PT.

 

24.01.2020 Jajko gotowane, bułka pełnoziarnista, masło 82%, ogórek zielony, sałata, herbata miętowa, kakao na mleku ryżowym A: 1,3,7 Zupa jarzynowa z zieleniną A:1,9 Parówka z szynki 100% w cieśnie drożdżowym, ketchup, kompot/woda niegazowana   A: 1,3,7 Galaretka owocowa – własny wyrób, jabłko Chałka drożdżowa, masło 82%,, konfitury owocowe A: 1,7