DZIEŃ DATA ŚNIADANIE  

I DANIE

 

 

II DANIE

 

 

PODWIECZOREK

 

 

KOLACJA

 

PON. 11.02.2019 Ryż na mleku z wiórkami kokosowymi i konfiturą wiśniową,. bułka kajzerka, masło 82%, ser żółty, rzodkiewka, sałata rzymska, herbata owocowa A:1,7 Zupa jarzynowa z zacierką A:1,7,9 Curry z indyka z ryżem jaśminowym na sypko, kompot/ woda niegazowana A:1,7 Banan, wafle ryżowe z nasionami słonecznika i pestkami dyni Pieczywo z masłem orzechowym (bez cukru i soli) A: 1,5,7
WT. 12.02.2019 Bułka pełnoziarnista, masło 82%, pasztet pieczony, świeże warzywa do wyboru, herbata z cytryną, kawa inka na mleku sojowym A:1,7 Zupa krupnik na wywarze mięsnym A: 1,7,9 Bułki na parze z musem truskawkowym, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Jabłko, podpłomyki bez cukru A:1,3,7 Bułka żytnia, kabanos drobiowy, papryka słupki  A:1,7
ŚR. 13.02.2019 Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo słonecznikowe, masło 82%, jajko gotowane, roszponka i pomidorki koktajlowe, herbata owocowa   A: 1,3,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym  A: 7,9 Sandacz  na szpinaku, ziemniaki z koperkiem, kompot/ woda niegazowana  A: 1,4,7 Czekoladowy budyń domowy, mandarynka A:1,7 Chleb sojowy z polędwicą sopocką, sałata rzymska A:1,7
CZW. 14.02.2019 Bułeczka maślana, masło 82%, dżemy owocowe 100% , herbata rooibos, kakao na mleku ryżowym A: 1,7 Rosół z zieleniną A: 1,3,9 Kotlet schabowy z pieca, ziemniaczki z koperkiem, buraczki z chrzanem, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Ciasto marchewkowe – własny wyrób, kalarepka i papryka do chrupania A:1,3,7 Chleb dyniowy z gzikiem, szczypior A:1,7
PT.

 

15.02.2019 Owsianka z jabłkiem i cynamonem, chleb  razowy, masło 82%, wędlina,  świeże warzywa do wyboru, herbata miętowa A: 1,7 Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym A: 7,9 Pizza domowa z szynką i serem, ketchup, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Kisiel – własny wyrób, winogron Bułka wrocławska , rolada ustrzycka, ogórek kiszony A: 1,7