Jadłospis

DZIEŃ DATA ŚNIADANIE I DANIE
  II DANIE
PODWIECZOREK
KOLACJA
- -  - - - -
PON. 10.07.2017 Płatki ryżowe,chleb słonecznikowy, masło, kiełbasa krakowska, papryka, herbata owocowa Alergeny:1,7 Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym Alergeny:1,7,9 Pulpety w sosie koperkowym, kasza gryczana, surówka Colesław, kompot/ woda niegazowana Alergeny: 1,7 Jabłko, koktajl owocowy – własny wyrób Bułka wrocławska,pasta twarogowa, ogórek Alergeny:1,7
WT. 11.07.2017 Bułka graham, masło82%, jajecznica,pomidorki koktajlowe, kakao, herbata z cytryną Alergeny:1,3,7 Zupa fasolowa na wywarze mięsnym Alergeny:1,9 Kopytka z bułką tartą i masłem , surówka z marchewki i jabłka, kompot/ woda niegazowana Alergeny: 1,3 Kulki owsiane – własny wyrób Alergeny: 1,3,7 Chleb razowy, szynka, oliwki Alergeny:1,7
ŚR. 12.07.2017 Płatki owsiane z rodzynkami, bułka poznańska, masło 82%, kabanosy, rzodkiewka, herbata owocowa Alergeny:1,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym Alergeny:1,7,9 Rybka po parysku, ziemniaki młode z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/, woda niegazowana            Alergeny: 1,3,4 Nektarynka, chrupki kukurydziane Chleb żytni, serek wiejski, sałata Alergeny:1,7
CZW. 13.07.2017 Chleb razowy, masło 82%, serek topiony, ogórek, herbata owocowa Alergeny:1,7 Zupa selerowa z ryżem na wywarze warzywnym Alergeny:1,7,9 Rolada z indyka w sosie marchewkowy, kasza jęczmienna, kapusta modra z jabłkiem, kompot/ woda niegazowana Alergeny: 1,7 Ciasto wypiek własny, winogron Alergeny:1,3,7 Chleb pszenny, szynka drobiowa, pomidor  Alergeny:1,7
PT. 14.07.2017 Omlet z szynką konserwową i szczypiorkiem, herbata z cytryną, kakao Alergeny:1,3,7 Barszcz ukraiński na wywarze mięsnym Alergeny:1,7,9 Makaron z serem na słodko, kompot/ woda niegazowana Alergeny: 1,3,7 Arbuz, galaretka owocowa Bułka, ser żółty, papryka Alergeny:1,7

Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia Macieja Zembali z dnia 28 sierpnia 2015 r., wszystkie dania doprawiamy solą sodowo-potasową o zawartości nie przekraczającej 0,12 g na 100 ml/g dania gotowego. W celu dosłodzenia napojów używany jest miód pszczeli. Potrawy zawierające cukier nie przekraczają wskazanej w rozporządzeniu normy 10 g na 100 g/ml potrawy gotowej. Zawartość tłuszczu w potrawach nie przekracza 10 g na 100 g/ml gotowego produktu.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Jadłospis

DZIEŃ
DATA
I ŚNIADANIE
II SNIADANIE
I DANIE
II DANIE
PODWIECZOREK
PN.22.09.2014Płatki ryżowe, bułka pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, sałata masłowa, herbata malinowaWinogronKapuśniak na wywarze mięsnymPlacki ziemniaczane ze śmietaną/ kompot / woda niegazowanaBanan, pieczywo, serek topiony, rzodkiewka
WT.23.09.2014Pieczywo mieszane, masło 82 %, sałatka jarzynowa z majonezem, dżem, herbata miętowaBudyń malinowyZupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnymKotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, mizeria / kompot / woda niegazowanaŚliwka, bułka bagietka, twarożek ze szczypiorkiem
ŚR.24.09.2014Owsianka z uprażonym tartym jabłkiem, masło 82%,chleb wieloziarnisty, ser żółty, pomidor malinowy, herbata z cytrynąCiasteczka zbożowe - wyrób własnyZupa serowa z grzankamiFasolka po bretońsku z ziemniaczkami, ogórek konserwowy / kompot/ woda niegazowanaSezamki, bułka poznańska z pasztetem pieczonym, ogórek zielony
CZW.25.09.2014Chleb graham, masło 82%, parówka, ketchup, herbata z cytrynąPaprykaKrupnik na wywarze mięsnymPulpety w sosie pieczeniowym, ryż na sypko, surówka szwedzka/ kompot/ woda niegazowanaCiasto - własny wypiek, bułka z wędliną, sałata rzymska
PT.26.09.2014Płatki kukurydziane na mleku, bułka kajzerka, masło 82%, dżem, herbata zielona liściastaKoszyczek z bakaliamiŻurek z jajkiem i kiełbasąParowce z musem truskawkowo - jogurtowym / kompot / woda niegazowanaJabłko, bułka grahamka z wędliną, ogórek kiszony