Jadłospis

DZIEŃ DATA ŚNIADANIE I DANIE
  II DANIE
PODWIECZOREK
KOLACJA
 –
PON. 18.09.2017 Płatki musli, chleb graham, masło 82%, pasztet pieczony, szczypior, herbata owocowa A: 1,7 Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze warzywnym A:1,7,9 Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki z koperkiem , tzatziki, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Gruszka, jogurt owocowy – wyrób własny A: 7 Bułka kajzerka z wędliną, papryka czerwona A: 1,7
WT. 19.09.2017 Bułka pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, ogórek zielony, szczypior, herbata z cytryną, kawa inka A: 1,7 Żurek z kiełbasą, i jajkiem A: 1,3,7 Gołąbki z białą kaszą gryczaną i mięsem w sosie pieczarkowym, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Gofry z cukrem, śliwka Bułka wrocławska, pasta jajeczna, rukola A: 1,3,7
ŚR.

 

20.09.2017 Kasza manna na mleku bułka wrocławska masło 82%, ser żółty, pomidor, sałata, herbata z cytryną A: 1,3,7 Zupa krupnik na wywarze warzywnym A:1,7 Pierogi ruskie z masełkiem i śmietaną, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Nektarynka, chrupki kukurydziane Chleb pradawny , pasta rybna, ogórek zielony A: 1,7
CZW. 21.09.2017 Rogal , twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, masło 82%, herbata z cytryną, kawa inka A: 1,3,7 Zupa z kalarepki na wywarze warzywnym A:1,7 Fasolka po bretońsku z ziemniakami i ogórkiem kiszonym, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Ciasto – własny wypiek A: 1,3,7 Chleb firmowy, wędlina, pomidor A:1,7
PT. 22.09.2017 Chleb słonecznikowy, masło 82%, ser żółty, ogórek zielony, sałata lodowa, herbata miętowa A: 1,3,7 Zupa dyniowo-imbirowa na wywarze mięsnym A: 7 Parówka w cieście drożdżowym ketchup, kompot/ woda niegazowana A:1,3,7 Kisiel malinowy,  banan Bułka wrocławska, powidła śliwkowe A: 1,7

Wszystkie dania doprawiamy solą sodowo-potasową o zawartości nie przekraczającej 0,12 g na 100 ml/g dania gotowego. W celu dosłodzenia napojów używany jest miód pszczeli. Potrawy zawierające cukier nie przekraczają wskazanej w rozporządzeniu normy 10 g na 100 g/ml potrawy gotowej. Zawartość tłuszczu w potrawach nie przekracza 10 g na 100 g/ml gotowego produktu.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Jadłospis

DZIEŃ
DATA
I ŚNIADANIE
II SNIADANIE
I DANIE
II DANIE
PODWIECZOREK
PN.22.09.2014Płatki ryżowe, bułka pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, sałata masłowa, herbata malinowaWinogronKapuśniak na wywarze mięsnymPlacki ziemniaczane ze śmietaną/ kompot / woda niegazowanaBanan, pieczywo, serek topiony, rzodkiewka
WT.23.09.2014Pieczywo mieszane, masło 82 %, sałatka jarzynowa z majonezem, dżem, herbata miętowaBudyń malinowyZupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnymKotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, mizeria / kompot / woda niegazowanaŚliwka, bułka bagietka, twarożek ze szczypiorkiem
ŚR.24.09.2014Owsianka z uprażonym tartym jabłkiem, masło 82%,chleb wieloziarnisty, ser żółty, pomidor malinowy, herbata z cytrynąCiasteczka zbożowe - wyrób własnyZupa serowa z grzankamiFasolka po bretońsku z ziemniaczkami, ogórek konserwowy / kompot/ woda niegazowanaSezamki, bułka poznańska z pasztetem pieczonym, ogórek zielony
CZW.25.09.2014Chleb graham, masło 82%, parówka, ketchup, herbata z cytrynąPaprykaKrupnik na wywarze mięsnymPulpety w sosie pieczeniowym, ryż na sypko, surówka szwedzka/ kompot/ woda niegazowanaCiasto - własny wypiek, bułka z wędliną, sałata rzymska
PT.26.09.2014Płatki kukurydziane na mleku, bułka kajzerka, masło 82%, dżem, herbata zielona liściastaKoszyczek z bakaliamiŻurek z jajkiem i kiełbasąParowce z musem truskawkowo - jogurtowym / kompot / woda niegazowanaJabłko, bułka grahamka z wędliną, ogórek kiszony