Jadłospis

DZIEŃ DATA ŚNIADANIE I DANIE
  II DANIE
PODWIECZOREK
KOLACJA
 –
PON. 16.04.2018 Rogal, masło 82%, konfitury owocowe, ciepłe mleko, herbata z cytryną A: 1,7 Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym A: 1,7,9 Kotlet mielony, ziemniaczki z koperkiem, sałatka z sosem winegret, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Gofry z dżemem z czarnej porzeczki – własny wyrób, gruszka A:1,3,7  Chleb firmowy ser żółty, sałata A:1,7
WT. 17.04.2018 Chleb pradawny, masło 82%, pasztet pieczony, ogórek zielony, kawa inka, herbata owocowa A; 1,7 Żurek z białą kiełbasą A: 1,7,9 Ryż z jabłkami i cynamonem, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Warzywa do chrupania, banan Bułka kajzerka, pasta jajeczna A: 1,3,7
ŚR.

 

 

18.04.2018 Zupa mleczna z zacierką, chleb pasterski, masło 82%, polędwica sopocka, pomidor malinowy, herbata miętowa, A: 1,7 Zupa fasolowa na wywarze mięsnym A:1,7,9 Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot/woda niegazowana A: 1,4,7 Budyń kakaowy – własny wyrób, mandarynka A:1,7 Bułka wrocławska, wędlina drobiowa, rzodkiewka A: 1,7
CZW. 19.04.2018 Płatki kukurydziane na mleku, bułka graham, masło 82%, ser żółty, sałata, herbata owocowa A: 1,7 Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym A: 1,7,9 Gulasz z szynki w sosie własnym, kasza gryczana, buraczki czerwone, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Kulki owsiane – własny wyrób, kiwi A: 1,7 Bułka poznańska, kiełbasa krakowska, A: 1,7
PT.

 

20.04.2018 Bułka pełnoziarnista, masło 82%, filet z indyka, ogórek kiszony, herbata rumiankowa, kakao A: 1,7 Zupa amerykańska z wołowiną na wywarze mięsnym A: 1,7,9 Pankejki z musem jogurtowo-truskawkowym, kompot/woda niegazowana A: 1,3,7 Wafle ryżowe naturalne, jabłko Chleb żytni, kabanos drobiowy, papryka czerwona A:1,7

Wszystkie dania doprawiamy solą sodowo-potasową o zawartości nie przekraczającej 0,12 g na 100 ml/g dania gotowego. W celu dosłodzenia napojów używany jest miód pszczeli. Potrawy zawierające cukier nie przekraczają wskazanej w rozporządzeniu normy 10 g na 100 g/ml potrawy gotowej. Zawartość tłuszczu w potrawach nie przekracza 10 g na 100 g/ml gotowego produktu.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Jadłospis

DZIEŃ
DATA
I ŚNIADANIE
II SNIADANIE
I DANIE
II DANIE
PODWIECZOREK
PN.22.09.2014Płatki ryżowe, bułka pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, sałata masłowa, herbata malinowaWinogronKapuśniak na wywarze mięsnymPlacki ziemniaczane ze śmietaną/ kompot / woda niegazowanaBanan, pieczywo, serek topiony, rzodkiewka
WT.23.09.2014Pieczywo mieszane, masło 82 %, sałatka jarzynowa z majonezem, dżem, herbata miętowaBudyń malinowyZupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnymKotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, mizeria / kompot / woda niegazowanaŚliwka, bułka bagietka, twarożek ze szczypiorkiem
ŚR.24.09.2014Owsianka z uprażonym tartym jabłkiem, masło 82%,chleb wieloziarnisty, ser żółty, pomidor malinowy, herbata z cytrynąCiasteczka zbożowe - wyrób własnyZupa serowa z grzankamiFasolka po bretońsku z ziemniaczkami, ogórek konserwowy / kompot/ woda niegazowanaSezamki, bułka poznańska z pasztetem pieczonym, ogórek zielony
CZW.25.09.2014Chleb graham, masło 82%, parówka, ketchup, herbata z cytrynąPaprykaKrupnik na wywarze mięsnymPulpety w sosie pieczeniowym, ryż na sypko, surówka szwedzka/ kompot/ woda niegazowanaCiasto - własny wypiek, bułka z wędliną, sałata rzymska
PT.26.09.2014Płatki kukurydziane na mleku, bułka kajzerka, masło 82%, dżem, herbata zielona liściastaKoszyczek z bakaliamiŻurek z jajkiem i kiełbasąParowce z musem truskawkowo - jogurtowym / kompot / woda niegazowanaJabłko, bułka grahamka z wędliną, ogórek kiszony