Jadłospis

DZIEŃ DATA ŚNIADANIE I DANIE
  II DANIE
PODWIECZOREK
KOLACJA
 –
PON. 13.11.2017 Rogal, ser żółty, masło 82% herbata żurawinowa, ciepłe mleko A: 1,7 Zupa chrzanowa z jajkiem na wywarze warzywnym A: 1,7 Klops w sosie pieczeniowym, kasza pęczak, ogórek konserwowy, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Gofry z dżemem i cukrem,banan A: 1,3,7 Chleb firmowy,pasta jajeczna A: 1,7
WT. 14.11.2017 Płatki owsiane na mleku, chleb firmowy, masło 82%, ser żółty, pomidor malinowy, herbata owocowa, A: 1,3,7 Zupa ogórkowa na wywarze mięsnym A: 1,3,7 Placki ziemniaczane z sosem węgierskim, surówka szwedzka, kompot/ woda niegazowana A:1,3,7 Gruszka, koszyczek z bakaliami A:1,12 Bułka wrocławska, schab pieczony, pomidor A: 1,7
ŚR.

 

 

15.11.2017 Jajecznica, bułka kajzerka, masło 82%, ogórek zielony, szczypior, herbata rumiankowa, kakao A: 1, 3,7 Zupa z porów na wywarze warzywnym A: 1,7 Pieczony łosoś, ziemniaczki pieczone, surówka z kiszonej kapusty, kompot/ woda niegazowana A: 1,7 Kisiel z jabłkiem , mandarynka A: 1,3,7 Bułka wrocławska, konfitura wiśniowa A:1,7
CZW. 16.11.2017 Chleb pradawny, masło 82%, pasztet pieczony, rzodkiewka, herbata, kawa inka A:: 1,7 Zupa jarzynowa na wywarze warzywnym A: 1,7 Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Pisinger – własny wyrób, jabłko A:1,3,7 Bułka kajzerka, ser wędzony, papryka czerwona A: 1,7
PT.

DZIEŃ WŁOSKI

17.11.2017 Zupa mleczna, bułka graham, masło 82%, filet z kurczaka, sałata, herbata z cytryną A: 1,7 Toskańska zupa minestrone na wywarze warzywnym A: 1,7 Pizza domowa z serem i szynką, ketchup, kompot/ woda niegazowana A; 1,3,7 Jogurt owocowy – własny wyrób, warzywa do chrupania Chleb razowy, pasta rybna A:1,7

Wszystkie dania doprawiamy solą sodowo-potasową o zawartości nie przekraczającej 0,12 g na 100 ml/g dania gotowego. W celu dosłodzenia napojów używany jest miód pszczeli. Potrawy zawierające cukier nie przekraczają wskazanej w rozporządzeniu normy 10 g na 100 g/ml potrawy gotowej. Zawartość tłuszczu w potrawach nie przekracza 10 g na 100 g/ml gotowego produktu.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Jadłospis

DZIEŃ
DATA
I ŚNIADANIE
II SNIADANIE
I DANIE
II DANIE
PODWIECZOREK
PN.22.09.2014Płatki ryżowe, bułka pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, sałata masłowa, herbata malinowaWinogronKapuśniak na wywarze mięsnymPlacki ziemniaczane ze śmietaną/ kompot / woda niegazowanaBanan, pieczywo, serek topiony, rzodkiewka
WT.23.09.2014Pieczywo mieszane, masło 82 %, sałatka jarzynowa z majonezem, dżem, herbata miętowaBudyń malinowyZupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnymKotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, mizeria / kompot / woda niegazowanaŚliwka, bułka bagietka, twarożek ze szczypiorkiem
ŚR.24.09.2014Owsianka z uprażonym tartym jabłkiem, masło 82%,chleb wieloziarnisty, ser żółty, pomidor malinowy, herbata z cytrynąCiasteczka zbożowe - wyrób własnyZupa serowa z grzankamiFasolka po bretońsku z ziemniaczkami, ogórek konserwowy / kompot/ woda niegazowanaSezamki, bułka poznańska z pasztetem pieczonym, ogórek zielony
CZW.25.09.2014Chleb graham, masło 82%, parówka, ketchup, herbata z cytrynąPaprykaKrupnik na wywarze mięsnymPulpety w sosie pieczeniowym, ryż na sypko, surówka szwedzka/ kompot/ woda niegazowanaCiasto - własny wypiek, bułka z wędliną, sałata rzymska
PT.26.09.2014Płatki kukurydziane na mleku, bułka kajzerka, masło 82%, dżem, herbata zielona liściastaKoszyczek z bakaliamiŻurek z jajkiem i kiełbasąParowce z musem truskawkowo - jogurtowym / kompot / woda niegazowanaJabłko, bułka grahamka z wędliną, ogórek kiszony