Jadłospis

DZIEŃ DATA ŚNIADANIE I DANIE
  II DANIE
PODWIECZOREK
KOLACJA
 –
PON. 15.01.2018 Parówka na gorąco, ketchup, kajzerka, masło 82%, kawa inka, herbata owocowa A: 1,7 Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym A: 1,7 Burgery pieczone z indyka, frytki, kalafior na parze, kompot/ woda niegazowana A: 1,3,7 Kiwi, budyń czekoladowy A:7 Chleb firmowy, ser żółty, pomidor A:1,7
WT. 16.01.2018 Omlet ze szczypiorkiem i szynką drobiową, herbata malinowa, kawa inka A:1,3,7 Zupa gospodarcza na wywarze mięsnym A:1,7 Naleśniki z serem i cynamonem, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Płatki pszenne, banan Bułka wrocławska, dżem z czarnej porzeczki A:1.7
ŚR.

 

 

17.01.2018 Owsianka na mleku z rodzynkami, chleb żytni, masło 82%, serek topiony, herbata z cytryną A:1,7 Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze warzywnym A: 1,7 Rybka z pieca, ziemniaczki z koperkiem, surówka z białej kapusty, kompot/woda niegazowana A; 1,7 Warzywa do chrupania – jabłko Bułka kajzerka, kabanosy drobiowe, rzodkiewka A:1,7
CZW. 18.01.2018 Bułka poznańska, filet z indyka, ogórek zielony, sałata masłowa, herbata z cytryną, kawa inka A:1,7 Rosół z lanymi kluseczkami A: 1,3,7 Kotlet z piersi kurczaka w panierce, ziemniaczki z koperkiem, mizeria, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Gofry z dżemem malinowym – własny wyrób A:1,3,7 Chleb jagielloński rolada ustrzycka A:1,7
PT.

 

19.01.2018 Chleb graham, pasta rybna z makreli, sałata, masło 82%, kakao, herbata rumiankowa A: 1,4,7 Kapuśniak z kiszonej kapusty na wywarze mięsnym A; 1,7 Kluski śląskie z masełkiem i bułeczką, surówka z marchewki i jabłka, kompot/woda niegazowana A: 1,7 Banan, koszyczek z bakaliami Bułka wrocławska, pasztet pieczony A:1,7

Wszystkie dania doprawiamy solą sodowo-potasową o zawartości nie przekraczającej 0,12 g na 100 ml/g dania gotowego. W celu dosłodzenia napojów używany jest miód pszczeli. Potrawy zawierające cukier nie przekraczają wskazanej w rozporządzeniu normy 10 g na 100 g/ml potrawy gotowej. Zawartość tłuszczu w potrawach nie przekracza 10 g na 100 g/ml gotowego produktu.

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy
pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Jadłospis

DZIEŃ
DATA
I ŚNIADANIE
II SNIADANIE
I DANIE
II DANIE
PODWIECZOREK
PN.22.09.2014Płatki ryżowe, bułka pełnoziarnista, masło 82%, wędlina, sałata masłowa, herbata malinowaWinogronKapuśniak na wywarze mięsnymPlacki ziemniaczane ze śmietaną/ kompot / woda niegazowanaBanan, pieczywo, serek topiony, rzodkiewka
WT.23.09.2014Pieczywo mieszane, masło 82 %, sałatka jarzynowa z majonezem, dżem, herbata miętowaBudyń malinowyZupa pomidorowa z makaronem na wywarze warzywnymKotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, mizeria / kompot / woda niegazowanaŚliwka, bułka bagietka, twarożek ze szczypiorkiem
ŚR.24.09.2014Owsianka z uprażonym tartym jabłkiem, masło 82%,chleb wieloziarnisty, ser żółty, pomidor malinowy, herbata z cytrynąCiasteczka zbożowe - wyrób własnyZupa serowa z grzankamiFasolka po bretońsku z ziemniaczkami, ogórek konserwowy / kompot/ woda niegazowanaSezamki, bułka poznańska z pasztetem pieczonym, ogórek zielony
CZW.25.09.2014Chleb graham, masło 82%, parówka, ketchup, herbata z cytrynąPaprykaKrupnik na wywarze mięsnymPulpety w sosie pieczeniowym, ryż na sypko, surówka szwedzka/ kompot/ woda niegazowanaCiasto - własny wypiek, bułka z wędliną, sałata rzymska
PT.26.09.2014Płatki kukurydziane na mleku, bułka kajzerka, masło 82%, dżem, herbata zielona liściastaKoszyczek z bakaliamiŻurek z jajkiem i kiełbasąParowce z musem truskawkowo - jogurtowym / kompot / woda niegazowanaJabłko, bułka grahamka z wędliną, ogórek kiszony